Acustica in spatiile open space

Acustica la birou

Importanta acusticii la locul de muncă

Rezultatele unei cercetări efectuate de Julian Treasure, expert în domeniul sunetului, și Armstrong World Industries indică faptul că zgomotul este problema numărul 1 a angajaților din zilele noastre. În cartea „De ce arhitecții trebuie să-și folosească urechile”, investigatorul a explicat că, în multe ocazii, proiectele clădirilor s-au bazat mai mult pe vederea designerului, mai degrabă decât pe baza auzului.

 

Auzul și ascultarea nu sunt același lucru. Audierea este automată, independent de voința destinatarului. Ascultarea este însă o abilitate conștientă care inițial trebuia să fie îmbunătățită prin introducerea spațiilor deschise. În conformitate cu sunetele, chaturile și telefoanele care distrag atenția scad eficiența în muncă cu 2/3. Mai mult, Lessman Review susține că este nevoie de aproximativ 15 minute pentru a reveni la o sarcină care a fost întreruptă. În condiții de muncă nefavorabile, acesta poate fi de până la 90 de minute de muncă ineficientă pe zi. Ascultarea problemelor poate întrerupe comunicarea eficientă, ne poate expune lipsei de confidențialitate, poate provoca iritații și ne poate reduce motivația de sine.
Pe partea strălucitoare, datorită conștientizării problemei, cea mai mare parte a acesteia poate fi eliminată. Prin folosirea de cabine acustice, mobilier fonoabsorbant și panouri izolatoare fonic reduc zgomotul, sporesc eficiența muncii și se amestecă cu pricepere în interior. Sunt confortabile și se încorporează cu ușurință într-un spațiu de lucru, nu este nevoie de modificări semnificative într-un birou deja existent.

 

Putem controla sunetul prin ecrane independente și o varietate de panouri. Primul grup împarte camerele spațioase în zone de lucru mai mici și de întâlnire. Mobilierul mobil ne permite să modificăm și să rearanjăm aspectul camerei în funcție de nevoile noastre. Panourile care împart stațiile de lucru asigură confidențialitate, protejează angajații de zgomotele exterioare și nu mai răspândesc sunet, de ex. propriile lor conversații telefonice. O utilizare pricepută a acestor panouri va controla zgomotul, în timp ce paleta mare de culori și aspectul modern o vor face parte integrantă a unui birou.
În prezent companiile își propun să ofere personalului un mediu de lucru confortabil și îmbunătățit. Locurile dominate de spațiul liber își rezervă adesea o zonă dedicată muncii liniștite, investesc în echipamente și mobilier adecvate. Biroul reglementat pe înălțime Yan_drive este una dintre aceste îmbunătățiri. Suprafața sa dura nu va absorbi sunetul, prin urmare, este recomandat să folosească mobilier moale suplimentar precum linia de plasă, care folosește cu pricepere panouri înalte și blochează zgomotul.
Simțul auzului este adesea subminat, chiar dacă sunetele ne afectează emoțiile, cadrul mental și chiar undele creierului, ele modelează și caracterul unui spațiu de lucru. În consecință, acesta trebuie luat în considerare în timp ce amenajăm spații pentru birouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *