COMPETENTA SI TEHNOLOGIE

VANK a ajuns să se ocupe de design arhitectural-tehnic exigent. Păstăile acustice au devenit o provocare perfectă pentru noi. Ne-am adaptat portofoliul la nevoile mediului de birouri în continuă schimbare.
Mediile de birouri actuale sunt din ce în ce mai des un amestec de 50/50 dintr-un spațiu tipic de birou și așa-numitele zone auxiliare. Se poate lucra într-un mod diferit: în grupuri mai mici, în pace, singur.

Pentru a vă relaxa și a lua o pauză de la supraestimulare pentru a deveni un angajat mai creativ și mai mulțumit. Amenajarea adecvată a spațiului oferind angajaților spațiu pentru apeluri telefonice sau întâlniri îmbunătățește confortul muncii atât în spații deschise, cât și în medii de birou mai mici.

CONCENTRARE ȘI ECHILIBRU

90% dintre lucrătorii cu guler alb recunosc că simt impactul negativ al zgomotului. Într-un birou, nivelul de zgomot poate ajunge la 60 dB. Un nivel de zgomot de 55 dB este clasificat ca fiind o supărare semnificativă. Schimbările dinamice care au loc în acest mediu au ca rezultat un nivel crescut de stres, ceea ce face ca greșelile să se întâmple mai mult. Șansele mai mici de a face o sarcină corectă au un impact negativ asupra motivației de a lucra.

Pe lângă necesitatea tăcerii, acordăm atenție nevoii de variabilitate a vieții umane. Pe de o parte, suntem ființe sociale. Relațiile cu ceilalți, interacțiunea și atingerea ne fac oameni fericiți. Pe de altă parte, avem nevoie de o anumită izolare pentru a fi fericiți și pentru a rămâne în echilibru. Uneori avem nevoie doar de un moment departe de mulțime. După momente de muncă solo, ne întoarcem la echipă cu entuziasm și idei noi.

Confortul tăcerii și intimitatea sunt oferite de cutiile acustice VANK. Testele de laborator efectuate au arătat că păstăile acustice VANK se mândresc cu una dintre cele mai bune proprietăți de izolare fonică din această categorie de produse, oferind – în funcție de model – izolație la următorul nivel: 45 dB (VANK_WALL), 38 dB (VANK_MELLO) czy 35d B (VANK_WALL_2, VANK_WALL_3). Pe de o parte, ne putem izola de zgomot atunci când avem unele lucrări cu capul în jos. Pe de altă parte, ne putem muta cu chaturi de grup mai puternice sau apeluri telefonice către un pod pentru a nu deranja pe ceilalți care lucrează într-un spațiu comun.

ABSORBTIA SUNETULUI

Arhitectura clădirilor moderne nu funcționează în avantajul confortului acustic. Sticla, betonul, pardoselile dure sunt toate materiale care reflectă sunetul. Atingerea unui timp de reverberare optim în astfel de spații devine o provocare. Valorile optime de timp pentru reverberație în mediile de birou sunt: ​​1,0 s pentru sălile de conferințe, 0,8 s pentru sălile de ședințe, 0,5 s pentru spațiile deschise.
Pentru a neutraliza reverberația negativă, este necesar să se asigure cantitatea potrivită de suprafețe absorbante de sunet. Aici este de ex. Pereții mobili VANK și panourile montate pe birou sau montate pe perete intră în joc.

Forma tapițată a capsulelor VANK garantează o rată de absorbție la nivelul α = 0,80 (VANK_MELLO, VANK_WALL_2, VANK_WALL_3) și α = 0,60 (VANK_WALL), îmbunătățind performanța de absorbție a sunetului atât în ​​interiorul păstăilor, cât și în întreaga cameră, se găsesc păstăile. Acest lucru este deosebit de important în cazul birourilor open space, care adesea nu prezintă pereți despărțitori care ar putea fi folosiți ca suprafețe pentru a fi acoperite cu materiale fonoabsorbante.

CONFIDENȚIALITATEA INFORMAȚIILOR

Întâlnirile de afaceri privind finanțele, semnarea contractelor, discuțiile individuale cu personalul necesită un spațiu din care informațiile importante și secretele companiei nu vor ieși afară. Nevoia de izolare fonică se aplică și vieții private – apeluri cu un medic sau familie.

Datorită cutiilor acustice închise, izolăm mesajul de restul companiei sau din spațiul public. Camerele VANK_WALL vor găsi o astfel de utilizare nu numai în birouri, ci și în facilități pentru evenimente, hoteluri, aeroporturi. Podurile de o persoană sunt utilizate pentru conversații telefonice sau conferințe video, cutii cu două, patru sau șase persoane – pentru întâlniri de proiect sau de afaceri.

MUNCA CREATIVA

Fiecare organizație, fie că funcționează într-un spațiu deschis mare sau care funcționează ca o echipă de mai mulți oameni, are de înfruntat unele provocări creative. Creativitatea ar trebui înțeleasă nu numai în sensul artistic, ci și ca o bază pusă pentru rezolvarea problemelor și pentru a ajunge la soluții unice și adecvate. Este pur și simplu o abilitate de a veni cu ceva nou. Capacitatea noastră cognitivă scade semnificativ într-o cameră zgomotoasă.

Corpul uman produce cantități excesive de cortizol, ceea ce duce la hipocampus, o parte a sistemului nostru nervos, care procesează informațiile găsite de memorie pe termen scurt și „le transferă” în memoria pe termen lung, făcându-ne capabili să ne amintim diverse amintiri și să învățăm noi cunoștințe, devenind deteriorate sau mai mici pe termen lung.

O soluție la o problemă sau o idee este rezultatul unei întâlniri fructuoase sau a unei sesiuni de lucru solo care are loc în condițiile potrivite. Numai dacă există liniște în jurul nostru suntem capabili să analizăm informațiile colectate, să ne eliberăm potențialul individual, să ne stimulăm creativitatea și să reflectăm în consecință. Confortul poate fi găsit în spații concepute special având în vedere toate acestea – în păstăi acustice, al căror design de VANK inspiră o atmosferă de creativitate.